Українські чиновники приховали 30 млн гривень

Поділитися:

Щонайменше 30 млн гривень. Стільки грошей вдалося приховати українським чиновникам. І все – через те, що кримінальні справи про їхні злочини – закрили після рішення КСУ. Про це заявили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Загалом, з травня національне агентство з попередження корупції виявило недостовірне декларування в 97 деклараціях. Всі матеріали направили в правоохоронні органи. Але після рішення Конституційного суду, який визнав статтю неконституційною, правоохоронцям довелося закрити ці справи.

Серед осіб, які не задекларували всього майна – депутати обл рад, нардепи, представники держпідприємств і екс працівники прокуратури.

Нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд закрив першу справу через неправдивої інформації в декларації після рішення Конституційного суду.

Відомо, що таких прецедентів тепер ставати все більше, прогнозують в експертному середовищі. Адже навіть якщо парламент відновить електронне декларування, закон не має зворотної сили. Тобто, всі ті чиновники проти яких зараз порушили провадження у хибним відомостями в деклараціях, будуть звільнені від кримінальної відповідальності.

Раніше повідомлялося, що більшість представників робочої групи, яка до 1 грудня має розробити законопроекти з електронного декларування та діяльності Конституційного Суду, не зацікавлені у врегулюванні кризової ситуації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу