Українська банкнота претендує на звання «кращої в світі»

Поділитися:

Музей грошей Національного банку України повідомив, що банкнота 200 гривень четвертого покоління номінована на щорічний міжнародний конкурс “банкнота року”, який організовує Міжнародна спільнота банкнот (IBNS).

Відомо, що на перемогу в престижному конкурсі претендують ще 15 банкнот різних країн світу, випущених в 2020 році. При цьому кількість учасників конкурсу може зрости, адже термін номінування банкнот закінчується 31 січня 2021 року.

Серед критеріїв, що мають значення для журі конкурсу “Банкнота року” – художні особливості, дизайн, колірна гамма і захисні елементи.

Нагадаємо, що грошовий банкнотно-монетний ряд активно оновлюється Національним банком України. Відомо, що купюри дрібних номіналів виводять з ужитку, замінюючи їх монетами.

Раніше повідомлялося, що згідно з даними оновленого індексу The Big Mac Index, українська гривня увійшла до п’ятірки лідерів в рейтингу найбільш недооцінених валют світу.

Відомо, що в Україні Big Mac коштує 62 гривні, а в США – $ 5,66. Таким чином, передбачуваний курс гривні за паритетом купівельної спроможності мав би становити 10,95 грн / $. При цьому реальний курс практично в три рази вище. Так, українська гривня недооцінена на 61,1% щодо долара США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу