Українкам збільшать пенсійний вік

Поділитися:

З 1.04.2021 року в Україні починається черговий етап пенсійної реформи. Зокрема, пенсійний вік для жінок в нашій країні збільшиться з 59,5 років до повних 60. Початок реформи було зафіксовано ще у далекому 2011 році.

Про такі зміни наголосили у Пенсійному фонді України, підкресливши, що надалі пенсійний вік для жінок змінюватися не буде. Натомість деякі жінки (як і чоловіки) будуть змушені виходити на пенсію у 63-річному або ж у 65-річному віці. Це пов’язано зі страховим стажем.

Відомо, що такий пенсійний вік, як і Україні, є одним з найнижчих серед європейських країн.

Раніше повідомлялося про те, що середня пенсія в Україні – понад 3400 гривень. Як зазначила міністр соцполітики країни Марина Лазебна, держава вирішила підтримати пенсіонерів. Почали з найбідніших. Тому понад 10 мільйонів українських громадян похилого віку отримали поточного року надбавки й підвищення.

Також ми писали й про те, що накопичувальна пенсія стане обов’язковою в наступному році. Так, щомісячні відрахування до Пенсійного фонду в першу чергу почнуть робити підприємства з шкідливими умовами праці. Перелік таких підприємств встановлюється Кабінетом міністрів. До них, наприклад, відносяться гірничодобувна галузь, залізнична, чорна металургія, хімічне виробництво.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу