Україні загрожує нова хвиля коронавірусу

Поділитися:

Секретар Ради національної безпеки і оборони України закликає посилити вакцинальну компанію через майбутню нову хвилю коронавірусу.

Зазначається, що незабаром країна може опинитися в черговий раз у зоні підвищеного ризику через появу в Україні нового штаму коронавірусної інфекції – Омікрону.

Секретар РНБО, посилаючись на прогнози Міністерства охорони здоров’я, заявив, що вже у лютому очікується ймовірне активне поширення Омікрона. Він додав, що президент Володимир Зеленський дуже зацікавлений статистикою вакцинацій, наполягаючи на тому, що в найкоротший термін необхідно вирішувати питання імунізації українців.

Водночас секретар РНБО додав, що на зростання та динаміку поширення нового, вже виявленого в Україні, штаму коронавірусу можуть вплинути громадяни, які побували у святкові дні за кордоном.

Проте у ВООЗ більш райдужні прогнози. Всесвітня організація охорони здоров’я заявляє про закінчення пандемії у світі вже 2022 року. Більше того, за словами медиків-експертів, Омікрон цьому не завадить.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу