Україна закупить 225 кисневих станцій

Поділитися:

Стало відомо, що ДП «Медичні закупівлі України» (МЗУ) уклали з компаніями договори, згідно з якими буде придбано 225 кисневих станцій. Загальна сума угод склала 648 мільйонів гривень, – уточнюється у Міністерстві охорони здоров’я.

Зазначається, що постачання кисневих станцій розпочнеться вже у першому кварталі 2022 року.

У відомстві повідомили, що насправді планувалося закупити 196 обладнень. Проте, завдяки проявленій конкуренції на аукціоні, вдалося знизити ставки за одиницю товару, що дозволило закупити ще додатково 29 кисневих станцій. Подібні централізовані закупівлі в Україні відбуваються вперше.

Міністр охорони здоров’я зазначив, що «Раніше закупівлями кисневого обладнання для лікарень по субвенції займалася місцева влада. Цього разу ми направили 650 млн гривень на централізовані тендери, які проводило ДП “Медичні закупівлі”, і ще 150 млн гривень – на місцевий рівень».

До речі, шість кваліфікованих компаній, які вже мають досвід постачання даної продукції до лікарень України, обіцяють забезпечити необхідною кількістю станцій медустанови вже в січні-лютому 2022 року.

Продуктивність кисневих станцій становить 500 літрів за хвилину з концентрацією кисню не менше 93%.

Більш того, цей товар відповідає повністю всім необхідним технічним характеристикам, а також оснащений додатковими газоаналізаторами, датчиками, витратомірами та дистанційним керуванням. Медики можуть систематично відстежувати кількість і якість кисню, одержуваного пацієнтом.

Гарантія цими станціями виписується терміном на 48 місяців.

Позитивними властивостями також наголошується на наявності контейнерного виконання. Це означає, що встановити станції буде легко, без додаткових будівельних робіт і мінімальних витрат лікарні.

Приємний бонус, зазначають у відомстві, що продукція має частотний перетворювач, що говорить про економію електроенергії, зниження обслуговування компресора, а також збільшення терміну експлуатації (мінімум – 40 тисяч годин).

Насамперед обладнання доставлять до медичних закладів, де лікують пацієнтів із коронавірусом.

Нагадаємо, ще на початку листопада Верховна Рада України одноголосно ухвалила рішення надати необхідний розмір суми на закупівлю кисневих станцій для українських лікарень.

Також ми повідомляли про те, що за результатами нещодавнього засідання ухвалено рішення перевести шість областей України з «червоної» до «жовтої» зони.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу