Україна закрила кордони для збирачів грибів та ягід

Поділитися:

У неділю, 15 листопада, офіційно закінчився сезон збору грибів і ягід, під час якого громадян України з прикордонних населених пунктів безперешкодно пускали в ліси на території Республіки Білорусь.

Про це в понеділок, 16 листопада, повідомила прес-служба Держприкордонслужби (Державної прикордонної служби України) і з’явилася інформація на Урядовому порталі.

У Держприкордонслужбі нагадали, що спрощений пропуск українців в Білорусь через кордон тривав в два етапи: з 1-го липня по 10-е серпня і з 30-го серпня по 15-е листопада. Українців пускали в Білорусь в Рокитнівському районі Рівненської області через три тимчасових пропускні пункти.

В цілому, за наявності необхідних документів (паспорта, довідки з сільради, пропуску, іменної квитанції), прикордонники українців в Білорусь пускали без проблем.

Однак 3 тисячі 631 особу повернули назад, з них – 318 дітей. У повернутих документів не було. Крім цього, українські прикордонники, діючи разом з прикордонниками Білорусі, затримали 39 порушників кордону, склавши адмінпротоколи.

Нагадаємо, минулого року Держприкордонслужба не пустила в Україну понад 4 тисячі осіб.

Також раніше ми написали про те, що КПВВ «Станиця Луганська» відновив роботу після пожеж.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу