Україна та Італія зняли обмеження на авіаперельоти

Поділитися:

Авіакомпанія Wizz Air заявила про зняття обмежень на польоти між Україною та Італією. Так, на найближчий час анонсовано 17 нових маршрутів між країнами

Минулого тижня Україна підписала нову угоду про авіаперевезення, яке повністю лібералізувати ринок між двома країнами. Після цього авіаційна влада Італії (ENAC) надали права на маршрути Wizz Air”, – відзначили в лоукост.

Відомо, що ще в 2015 році Державна авіаслужба України ініціювала польоти за принципом “відкритого неба” між Італією і Україною, але діяти він почав тільки у 2016 му.

Але до 31 січня 2020 року українські авіакомпанії отримали занадто багато прав на рейси, тому авіаційній владі Італії довелося тимчасово зупинити видачу дозволів Україні. Можливою причиною такого рішення експерти називають бажання Італії розвивати власний авіаційний ринок.

Після відкриття бази Wizz Air і працевлаштування місцевого персоналу в Мілані угорський лоукост отримав дозвіл від італійської влади на запуск 17 маршрутів в Україні.

Нагадаємо, що в Португалії вирішили продовжити закриття міжнародних повітряних кордонів з тими країнами, які офіційно не є членами Європейського союзу і не підпадають під маркер держав Шенгенської зони. Про це йдеться у відповідному розпорядженні з боку португальського уряду.

Відзначимо, що серед переліку країн, з якими Португалія поки не комунікує – є і Україна.

Раніше повідомлялося, що скасування рейсів через карантин з юридичної точки зору – це форс-мажор. Але пасажир не зобов’язаний погоджуватися на будь-які умови. Він має право отримати назад гроші – вважають юристи.

З найбільшими проблемами зіткнулися мандрівники, які купили квитки через агрегатори. У агрегаторів, тобто посередників з продажу квитків, тисячі звернень клієнтів без відповідей. Авіакомпанії теж дуже погано йдуть на контакт.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ