Україна спростить міграцію IT-фахівців

Поділитися:

Механізм надання дозволу на імміграцію для іноземних IT-спеціалістів спростять. Ініціатива належить урядовцям. У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що відповідні зміні до законопроекту про імміграцію вже схвалені Кабміном, передає «Перший Діловий»‎.

Відтак, насамперед будуть зменшені строки розгляду заяв про надання дозволу на імміграцію від одного року до шести місяців. До того ж законодавча ініціатива удосконалює процедури відмови в наданні дозволу на імміграцію, скасування дозволу на імміграцію та посвідки на постійне проживання.

Також документ передбачає посилення заходів протидії нелегальній міграції стосовно осіб, яким відмовлено у видачі дозволу на імміграцію або скасовано такий дозвіл. А також отримання біометричних даних заявників при подачі документів, і вдосконалення квотного принципу надання дозволу на імміграцію.

Окрім цього забезпечується законодавче регулювання питання відмови у наданні дозволу на імміграцію людям, які мають намір легалізуватись на території України на підставі фіктивних шлюбів.

Раніше ми повідомляли, що в середньому один фахівець із IT-сфери здатний принести в українську економіку близько 22 тисяч доларів на рік. На даний момент — це найпопулярніша та актуальна професія на ринку інформаційних та технологічних послуг.

Також ми писали про те, що в Україні можуть ввести особливий податковий режим для ІТ-галузі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу