Україна скликає контактну групу в Мінську

Поділитися:

Українська сторона в Тристоронньої контактної групи в Мінську в терміновому порядку скликає позачергове засідання.

Про це заявив в четвер вранці, 21 травня, перший заступник керівника делегації в ТКГ Олексій Резніков. Він назвав погрози глави так званої “ЛНР” провокацією, запевнивши, що так Україна відреагувала на погрози ватажка луганських бойовиків піти в наступ і відсунути лінію розмежування.

Цю ж інформацію вчора на прес-конференції підтвердив президент Владіімр зенетскій. За його словами, лист представнику ТКГ від ОБСЄ направив керівник української делегації Леонід Кучма.

Таким чином Україна відреагувала на Леоніда Пасічника привести війська в бойову готовність і відсунути лінію розмежування, – пояснив Зеленський, додавши, що дату ймовірного засідання президент не уточнив.

Нагадаємо, 19 травня Пасічник заявив, що нібито українські військові обстріляли лінію електропередач “Михайлівка – Комунарська”, яка живила критично важливі інфраструктурні об’єкти. У зв’язку з цим він звернувся до Зеленському з вимогою припинити “нічим не спровоковані обстріли” і надати гарантії безпеки для проведення ремонтних робіт.

При цьому він пригрозив у разі відмови “вжити ефективних і рішучих заходів до того, щоб відсунути лінію дотику від зазначеної лінії електропередач”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу