Україна розслідує екологічну катастрофу біля берегів Криму

Поділитися:

Україна розслідує екологічну катастрофу біля кримського узбережжя, яка сталася у серпні цьогоріч. Про це інформує телеканал «Перший Діловий».

Йдеться про залповий викид нафти з танкера «Мінерва» поблизу Новоросійська у Чорному морі. Вилив палива стався під час завантаження танкера з терміналу Каспійського трубопровідного консорціуму. Термінал з виносним нафтоналивним пристороєм розташовується в шестистах метрах від берега.

На офіційному сайті консорціуму повідомляли про 200 квадратних метрів забрудненої акваторії. Обсяг вилитої нафти становив близько дванадцяти кубічних метрів. Але за інформацією інституту Океанології російської академії наук, що підтверджується знімками з космосу стало відомо, що насправді ці показники були занижені в 400 разів.

«Насправді площа розливу становила близько 80-ти квадратних кілометрів. І ця пляма, вона протягнулася вглиб Чорного моря, приблизно на 19-ть кілометрів. Оскільки природа чорноморських течій є прогнозована, незабаром ця пляма опиниться біля берегів Кримського півострова з його унікальними підводними екологічними системами, включаючи Опукський заповідник, як береговий резерват», – заявляють активісти.

Оскільки ця тема не фігурувала в інформаційному полі України, жителі Криму звернулися до українських громадських організацій та правозахисників з проханням розслідувати подробиці катастрофи та проаналізувати масштаби збитків довкіллю. Наразі активісти намагаються залучити до слідства українську владу і правоохоронців, але кажуть, що жодної відповіді поки не отримали.

Раніше ми повідомляли, що Державна екологічна інспекція розрахувала за 10 місяців 2021 року понад 3 млрд грн збитків. Про це повідомили у прес-службі Держекоінспекції.

Також ми писали про те, що штрафи за шкоду довкіллю можуть підвищити в 10 разів.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ