Україна розпочала будівництво двох військово-морських баз

Поділитися:

Україна на тлі посилення ескалації з боку Росії розпочинає фактичне будівництво військово-морських баз — у Бердянську та Очакові. Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, наразі відбувається практичне виконання інших контрактів у рамках домовленостей зі Британією. Стосовно окремих позицій державного оборонного замовлення –  спостерігається змагання лобістів, зазначив він.

«Є приклади, коли десятиліттями фінансувалися виробництва чи розробки без чіткого розуміння, який результат буде отримано. І чи буде він актуальним. Такі речі ми будемо припиняти, щоб сконцентрувати ресурси на тому, що дійсно необхідно і має перспективу», — зазначив міністр.

Як очікується, у місті на ділянці понад 3 гектари планують розмістити командування бази, два дивізіони кораблів (дивізіон малих броньованих артилерійських катерів і патрульних катерів типу Mark VI та дивізіон суден забезпечення), радіотехнічний підрозділ, підрозділ боротьби із протидиверсійними засобами та сили забезпечення. На іншій ділянці площею майже 1,5 га вже зводять казармений комплекс для 200 військових окремого батальйону морської піхоти.

Нагадаємо, що китайський державний нафтовий гігант Sinopec оголосив про запуск найбільшого у світі проекту з водню.

Країна публічно сказала, що вже розпочала будівництво першого в країні демонстраційного фотоелектричного екологічно чистого водневого проекту. Попередньо його потужність оцінюють у 10 тисяч тонн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу