Україна потрапила в “червоний список” Австрії через негативну статистику хворих на коронавірус

Поділитися:

Україна потрапила до переліку “червоного списку” держав з боку Австрії, яка заборонила громадянам 32 країн ЄС в’їзд на свою територію без наявності негативного ПЛР-тесту. Про це йдеться у відповідній постанові з боку Міністерства охорони здоров’я Австрії.

Відзначимо, що до списку країни потрапили ті держави, в яких фіксується негативна динаміка щодо кількості нових хворих на COVID-19. Серед таких є і Україна.

Так, офіційно з моменту 27 липня в країну не зможуть потрапити громадяни відразу тридцяти двох країн ЄС без наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус. Тест повинен бути зроблений не раніше, ніж за 72 години до моменту перетину кордону.

У список заборони, крім України, потрапили такі держави, як: Туреччина, Філіппіни, китайська провінція Хубей, Чилі, Чорногорія, Албанія, Бангладеш, Білорусь, Індія, Індонезія, Іран, невизнана Косово, Мексика, Молдова, Нігерія, Пакистан, Перу, Португалія, Румунія, Росія, Північна Македонія, Сенегал, Сербія, США, Швеція, Еквадор, ПАР, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Болгарія, Єгипет.

Цікаво, що на цьому обмеження по в’їзду в країну не закінчуються. Також всі громадяни зазначених країн зобов’язуються провести десять днів обов’язкового карантину, перш ніж отримати право на вільне пересування по території Австрії.

Під виняток підпадають лише працівники медицини, дипломати і трудові сезонні мігранти.

Нагадаємо, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) зафіксувала новий світовий антирекорд за кількістю нових хворих на коронавірус за добу. Так, за минулу п’ятницю, 24 липня, вірус виявили ще у 284 196 осіб, як повідомляється на офіційній сторінці організації.

Також у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ) назвали попередні терміни початку вакцинації. Масова процедура вакцинації населення почнеться не раніше середини 2021 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу