Україна посилює охорону об’єктів критичної інфраструктури

Поділитися:

Підрозділи Повітряних сил ЗСУ на випадок збройної агресії з боку Російської Федерації проти України посилюють повітряне прикриття об’єктів критичної інфраструктури, мостів через річку Дніпро, а також ГЕС, АЕС. Про це повідомили у прес-службі Міноборони.

«Враховуючи військово-політичну обстановку, яка складається довкола державних кордонів України, на загрозливих напрямках вжито заходів щодо посилення повітряного прикриття даних об’єктів у визначених районах та локаціях. У разі збройної агресії з боку Російської Федерації проти України планувальними документами з питань застосування військ (сил) Збройних Сил України сплановано посилення охорони та оборони мостів через річку Дніпро, а також ГЕС, АЕС та інших об’єктів критичної інфраструктури», — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, підрозділи інженерних військ ЗСУ спроможні забезпечити поромно-мостові переправи в інтересах дій ЗСУ та інших складових сил оборони держави. Для виконання цього завдання у наявності достатня кількість понтонно-мостових та автодорожніх підрозділів.

Також, у відомстві зазначили, що досвід, набутий підрозділами Державної спеціальної служби транспорту під час бойових дій на сході України дозволяє успішно виконувати завдання з технічного прикриття, відбудови, встановлення загороджень на об’єктах транспортної системи України з метою забезпечення діяльності Збройних сил та інших військових формувань, створених відповідно до законів України.

Нагадаємо, в Адміністрації президента США розглядають широкий перелік можливих санкцій на випадок нападу Росії на Україну. Серед яких відключення РФ від платіжної системи SWIFT.

Також упродовж цього тижня лідери Європейського союзу без зайвих роздумів на саміті планують затвердити продовження економічних санкцій проти Російської Федерації ще на пів року місяців. Йдеться про старі санкції, запроваджені у 2014 році.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу