Україна планує подвійне громадянство з ЄС

Поділитися:

У Міністерстві закордонних справ заявили, що Україна планує затвердити ліберальну політику щодо подвійного громадянства, але з обмеженнями для чиновників.

“Ми працюємо з депутатами над відповідними законодавчими змінами. Є одне виключення – це держава-агресор, з нею не може йти про будь-яке подвійне громадянство. Ми плануємо дозволити подвійне громадянство, з країнами Євросоюзу, з країнами, які є для нас дружніми, і список цих країн буде залежати від деяких критеріїв “, – сказав глава відомства.

Слід зазначити, що такий крок дозволить тримати разом мільйони українців по всьому світу, а Україна не буде заважати їх інтеграції в суспільство інших країн.

“Але є інший елемент: якщо ви маєте декілька паспортів, чи маєте ви право бути депутатом парламенту? Чи можете ви бути міністром? Тут буде інша політика і встановлені ряд обмежень, щоб не допустити зловживань. На такій посаді людина повинна бути громадянином будь-якої країни – Україна “, – додав міністр.

Нагадаємо, що 4 березня президент України Володимир Зеленський підписав указ РНБО про введення «невідкладних заходів з протидії загрозам національній безпеці у сфері громадянства». Йдеться про указ № 85/2021, як то кажуть на сайті Офісу президента.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві закордонних справ України повідомляють, що з 1 березня наберуть чинності два нових безвізових угоди. Як зазначається, для українців стануть безвізовими Гренада, заморські території Нідерландів Аруба і Кюрасао, карибські острови Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу