Україна піднялася в світовому рейтингу інновацій

Поділитися:

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства розповіли, що Україна зайняла 45-е місце в рейтингу “Глобальний інноваційний індекс 2020”, тим самим поліпшила свій торішній результат, піднявшись на 2 ступені.

“Україна демонструє загальне зростання в рейтингу інноваційного індексу і в субіндексів. Ми домоглися + 20 позицій в освіті і + 10 в R & D. Україна також зберегла 2-е місце серед країн з доходом нижче середнього”, – заявили у відомстві.

Відомо, що в глобальному рейтингу поруч з Україною такі країни: В’єтнам, Греція, Таїланд, Румунія, Російська Федерація та Індія. Лідером рейтингу стала Швейцарія, за нею йдуть Швеція, США, Сполучене Королівство і Нідерланди.

Нагадаємо, що при розрахунку «глобального індексу інновацій», враховувалися такі фактори, як людський капітал, розвиток бізнесу та інфраструктури, рівень технологічності, а також креативності.

Також варто сказати, що в цьому рейтингу Україна смола обігнати навіть Росію, яка посіла в даному списку лише 47 місце.

Раніше повідомлялося, що за інформацією 2020 Index of Economic freedom оцінка економічної свободи в Україні становить 54,9. Таким чином економіку України поставили на 134 місце в рейтингу економічно вільних країн за результатами 2020 року.

Крім цього, Україна займає 45 місце серед 45 країн Європи, а її загальний бал значно нижчі за середні регіональних і світових показників.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ