Україна боротиметься з коронавірусом у кредит

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я повідомляють, що Україна візьме кредити на боротьбу з коронавірусною хворобою COVID-19. Укладено відповідні договори про виділення 490 мільйонів доларів позики.

Йдеться про угоду 439,7 мільйоінв доларів з Міжнародним банком реконструкції і розвитку, а також про угоду на 50 млн доларів з Європейським інвестиційним банком.

А загалом Україна та МБРР уклали три угоди про позики на боротьбу з коронавірусом, в межах проєктів «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», «Додаткове фінансування Проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», «Екстренне реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні», зазначають у МОЗ.

Зокрема, мета першого проєкту з додаткового фінансування є підвищення ефективності та якості медичних послуг, другого – запобігання, виявлення та реагування на COVID-19.

Нагадаємо, що українцям, які пройдуть повний курс вакцинації від коронавірусної хвороби Covid-19, обіцють виплатити по 1 тисячі гривень. Таким чином держава планує стимулювати громадян вакцинуватися.

Також ми писали, що Кабінет міністрів виділив 67,5 мільйонів гривень на тест-системи, які допоможуть виявляти штам коронавірусу «Дельта». Так ідентифікацію штаму проводитимуть не тільки у Центрі громадського здоров’я, але й у регіонах.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу