Угорські журналісти заявили про тиск уряду

Поділитися:

Співробітники провідного інтернет-видання Угорщини Index.hu звільнилися слідом за головним редактором сайту. Журналісти написали колективну заяву на сайті, де вказують, що уряд країни тисне на роботу видання.

Три редактори і понад 70 співробітників вирішили піти після того, як голова ради директорів відхилив їх прохання повернути на посаду головного редактора Шабольца Дуллі. Таким чином, співробітники заявляють про тиск на свободу преси з боку прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

“Ми роками говорили, що вважаємо, що існує дві умови для незалежної роботи Index: не повинно бути ніякого зовнішнього втручання в контент, що публікується в Index, або в його склад і структуру. Його звільнення є явним втручанням до складу редакції, і ми не можемо розглядати це як щось ще, крім відкритої спроби чинити тиск “, – йдеться в заяві.

Сам же звільнений головний редактор вважає, що, його звільнили через колонки, які він написав на сайті про спроби зовнішнього впливу, а також з-за попередження, яке він випустив на індикаторі незалежності Index.

Нагадаємо, що з 15 липня 2020 року Угорщина вводить обмеження на транскордонні поїздки. Таким чином влада країни відреагували на сплески захворюваності COVID-19 в інших країнах.

В уряді Угорщини уточнили, що всі, хто прибуває на територію країни з тих держав, де спостерігається високий ризик захворюваності коронавірусів, повинні будуть проходити обсервацію, а в’їзд людей з країн «червоної зони» буде заборонений.

Раніше повідомлялося, що в Угорщині Антимонопольний орган GVH наклав штраф на компанію Booking.com, що надає послуги оператора онлайн бронювання, на суму в 2,5 мільярда форинтів (близько 6,9 мільйона євро).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу