У ЗСУ пояснили, навіщо жінок ставлять на військовий облік

Поділитися:

Головнокомандувач ЗСУ каже, що військовий облік для жінок не передбачає обов’язкового призову або мобілізації в Збройні сили. За його словами, готується порядок взяття на військовий облік, щоб більшість процедур можна було реалізувати дистанційно.

«‎Протягом наступного року всі процедури будуть відкалібровані таким чином, щоб для наших співгромадян, чиї спеціальності є у переліку для військового обліку, та їхнім працедавцям процес постановки на облік був максимально комфортним»‎, —зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Також він анонсував затвердження перехідної норми щодо зборів військовозобов’язаних. Згідно з цією нормою, жінки за власним бажанням будуть вирушати на навчання.

За його словами, взяття на військовий облік жінок необхідне для того, щоб армія знала, які в Україні є фахівці і кого можна долучити до оборони країни у крайньому випадку.

«‎Це також крок назустріч жінкам, які бажають проходити військову службу у Збройних силах України, щоб уникнути зайвих процедур під час обіймання посади за своєю спеціальністю», — підсумував він.

В Україні відтепер на військовому обліку повинні перебувати жінки 35 професій, як передбачає наказ Міністерства оборони. Документ вже набув чинності.

У списку різні професії — від керівників виробничих підрозділів та органів влади до звичайних робітників та службовців, які одержали військові спеціальності.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу