У Зеленського підтримали карантин вихідного дня

Поділитися:

В ході наради з представниками Кабінету міністрів і правоохоронних органів, президент України Володимир Зеленський заявив про те, що введення так званого “карантину вихідного дня” дозволить уповільнити зростання захворюваності коронавірусною хворобою СOVID-19 і отримати додатковий час для збільшення кількості ліжок для хворих.

Президент вважає, що за кілька тижнів потрібно додатково забезпечити ще близько ста тисяч ліжок.

“Тимчасовий режим карантину на вихідні, приблизно на кілька тижнів, може допомогти нам уникнути жорсткого локдауну. Таким чином ми уникнемо великого збільшення хворих і встигнемо підготувати необхідну кількість ліжок. Збільшення кількості ліжок, носіння масок і тимчасовий карантин вихідного дня дадуть хороший ефект. Наш сценарій розвитку епідемічної ситуації в холодну пору року буде далеко не найгіршим “, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський називав поріг захворюваності, після якого буде введений жорсткий карантин в країні. Йдеться про 9,5 тисячах нових випадків зараження вірусом COVID-19 в добу. За словами президента, така цифра буде критичною для всієї санітарно-медичної системи нашої країни.

Раніше повідомлялося, що споживання антибіотиків в Україні зросла в три з половиною рази, проти торішніх показників, як повідомляють в МОЗ. Такий попит, зокрема, пояснюють пандемією коронавірусу і запевняють – фармацевтичні виробники повністю забезпечені сировиною.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу