У ВР планують захистити українців від фінансових пірамід

Поділитися:

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект, головною метою якого є захист громадян нашої країни від фінансових пірамід і всіляких шахраїв. Таку інформацію оприлюднили у Національній комісії з цінних паперів та фондового ринку.

Поштовхом до написання законопроекту стала гучна фінансова піраміда B2B Jewelry, від роботи якої постраждали тисячі довірливих українців. Йдеться про те, щоб доводити всі подібні справи до кінця, повертати постраждалим гроші та карати шахраїв. Зараз законодавство в цьому сегменті неефективне, тому шахраї «виходять сухими з води».

Також в законопроекті прописані й інші умови, які здатні посилити контроль на фінансовому ринку.

Раніше повідомлялося, що ще влітку 2020 року Нацбанк попередив українців про фінансові піраміди. Зокрема, на початку літа в Україні з’явилася нова фінансова піраміда. Умови вкладення коштів в Exlimited були досить привабливими для клієнтів. Інвесторам обіцяли високі відсотки за вкладами — від 0.4% до 1.5% в день. Проект планував залучати кошти у вигляді строкового депозиту в національній валюті або в одній з криптовалют, який начебто можна було отримати назад, але не в повному обсязі.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ