У ВООЗ мають намір створити електронні сертифікати про вакцинації

Поділитися:

У Всесвітній організації охорони здоров’я розглянули можливість створення електронного сертифіката вакцинації проти коронавірусу. Цьому рішенню передувала довга копітка робота дослідників, а розповів про рішення глава відділу по імунізації при європейському відділенні ВОЗ Сіддхартха Датта.

При розробці сертифіката планують враховувати масу різних деталей, включаючи, наприклад, законодавчі бази держав, які беруть участь в проекті. На цю мить ведеться робота з країнами Євросоюзу. Зокрема, у співпраці з фахівцями з Єврокомісії та Європейського центру профілактики та контролю вивчаються сучасні технології та інновації, які можна включити в програму.

Раніше повідомлялося про те, що в РНБО зробили прогноз на вакцинацію. Тим часом в Китаї масова вакцинація населення почалася ще у вересні поточного року. Незабаром китайці зможуть зібрати статистику відповіді на вакцинацію. За словами члена Нацкомісії охорони здоров’я Китаю Чжена Чжунвейя, КНР отримала підтримку ВООЗ перед тим, як почати використання вакцини. Відомо, що деякі люди, що належать до професій «високого ризику», наприклад медперсонал передової лінії, мають право отримувати вакцину з 22 липня.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу