У «Укроборонпромі» відзвітували про кількість випущених танків

Поділитися:

Фахівці “Укроборонпрому” повідомили, що під час Великої вітчизняної війни Харківський паротягобудівний завод (теперішню назву – імені Малишева) випустив 16 690 танків Т-34.

Відомо, що на початку війни Харківський паротягобудівний завод розділили на два підприємства: перше (№75) виготовляло двигуни, друге (№183) – бойові машини Т-34. З вторгненням німців завод став працювати цілодобово у дві зміни (кожна – по 11 годин).

“Умови роботи були пекельними. У темну пору доби вікна і двері закривалися наглухо, співробітники виявлялися як в замкнутому скрині, який постійно підігрівається. Попри заборону, багато хто працював напівголою, але і це не рятувало від спеки”, – згадує один з колишніх співробітників заводу.

Слід зазначити, що обидва заводи були повністю евакуйовані 19 жовтня 1941 року.

Нагадаємо, що днями пройшла зустріч між керівництвом держконцерну «Укроборонпром», головою Офісу зв’язку НАТО в Україні Олександром Віннікова та представниками штаб-квартири Альянсу.

Раніше повідомлялося, що в четвер, 29 квітня, Мустафа Найєм залишив посаду заступника генерального директора з питань активів, корпоративних прав та державного оборонного замовлення державного концерну «Укроборонпром».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу