У Туреччині відбуваються протести після обвалу ліри

Поділитися:

У двох турецьких містах Анкарі та Стамбулі відбуваються акції протесту після обвалу національної валюти – турецької ліри, інформуюють місцеві ЗМІ.

Зазначається, мітингарі вимагають відставки уряду країни, а також усунення правлячої Партії справедливості і розвитку. ЗМІ повідомляють, що на мітингах присутні студентинизки університетів, зокрема, Близькосхідного технічного університету та Босфорського університету.

Зокрема, в Анкарі протести переросли у сутички з поліцією.

За інформацією Reuters, мітинги підтримали власники магазинів міста Діярбакир на півдні Туреччини. Вони на знак протесту спалили несправжні долари.

У соціальних мережах наростає невдоволення серед жителів країни. Зокрема, у Twitter, набирають популярності фрази «ми тонемо», «уряд у відставку», а також «ми не можемо звести кінці з кінцями».

ЗМІ називають мітинги стихійними, проте примітно, що студенти одразу кількох університетів (Близькосхідного технічного університету, Босфорського університету) були присутні на акції протесту.

Відомо, що турецька ліра обвалилась до антирекорду – з 11,37 до 13,21 за долар.

Нагадаємо, що другу половину листопада гривня девальвує до долара США. За останні 13 днів офіційний курс гривні послабився до долара на 3,1%. Експерти пов’язують такі зміни із загрозою нападу Росії на Україну.

Раніше ми повідомляли, що Туреччина має намір збудувати свій газопровід. Навесні наступного року компанія Saipem розпочне будівництво газопроводу між великим родовищем газу «Сакар’я» та узбережжям Туреччини. Про це повідомляє сам італійський підрядник.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу