У світі працюють понад 160 мереж 5G

Поділитися:

За останній період глобальне покриття 5G стало поширюватися по світу набагато активніше, ніж це було раніше. Про це стало відомо в рамках презентації дослідження Ericsson Mobility Report 2021.

Згідно з його даними, нині в світі побудовано вже не менше 160 комерційних мереж такого мобільного зв’язку. Також редактор дослідження Пітер Йонссон заявив, що світ набагато активніше приймає нову мережу, ніж це було раніше з попередником цієї технології – 4G.

«Завдяки швидкому розгортанню екосистеми, в результаті 1 мільярд підключень в мережах 5G буде досягнуто на 2 роки раніше, ніж в мережах 4G. В кінці минулого року в зоні покриття 5G вже жив 1 мільярд осіб», – сказав він.

Раніше в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації повідомили, що відомство має намір внести вартість послуг інтернету і мобільного зв’язку в прожитковий мінімум як базову потребу людини.

Фахівці Мінцифри пояснюють, що мобільний зв’язок і доступ до інтернету вже давно стали базовими потребами людини. Саме тому їх і планують ввести в прожитковий мінімум.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу