У світі дорожчає рекордними темпами продовольство

Поділитися:

Згідно з даними Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), світові ціни на продовольство за підсумками березня ростуть десятий місяць поспіль. Їх індекс виріс на 2,1%, до 118,5 пункту. Це рекордний рівень з 2014 року. За підсумками 2020 го був побитий трирічний рекорд.

Так, найбільше, за інформацією ФАО, подорожчала олія. Цей індекс виріс за місяць на 8%, майже до рекорду за 10 років. З усіх видів ціни активно зросли на соєву олію.

Крім того, індекс цін молочної продукції піднявся на 3,9% в порівнянні з лютим 2021 року. Зокрема, скоротилася пропозиція масла на ринку, що призвело до високих цін на продукцію.

На 2,3% зріс індекс цін на м’ясні продукти. А індекс цін на зерно навпаки знизився – на 1,8%. Втім, він все одно залишається на 26,5% вище рівня минулого березня.

Слід зазначити, що ціни на цукор впали – індекс скоротився на 4%. До слова, Україна якраз планує замістити дефіцит власного цукру імпортним продуктом.

Нагадаємо, що згідно з даними, опублікованими Продовольчою і сільськогосподарською організацією Об’єднаних Націй (ФАО), в лютому зафіксовано чергове зростання цін на продовольство, який триває вже дев’ятий місяць поспіль. Так, найбільше зросли котирування цукру і рослинних масел.

Раніше повідомлялося, що згідно з оцінками експертів, закупівельні ціни на пшеницю в Україні опустилися до вересневого рівня слідом за зниженням котирувань на світових біржах.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ