У столиці відкриють ще 5 лікарень для інфікованих коронавірусом

Поділитися:

У Києві найінтенсивнішим чином готують ще п’ять медзакладів для лікування нових хворих на COVID-19.

Про це на сьогоднішньому брифінгу в режимі онлайн 13 жовтня журналістам розповів мер столиці Віталій Кличко. Мер назвав ці медустанови. Йдеться про термінове переобладнання під боротьбу з коронавірусом 1-ї, 12-ї, 15-ї, 18-ї лікарень і Київського міського центру радіаційного захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

За словами Кличка, в столиці боротьба з моторошною пандемією йде за двома напрямками: збільшення кількості ліжок у лікарнях для хворих і забезпечення медперсоналу засобами індивідуального захисту.

Кличко відзвітував перед киянами в такий спосіб:

«Ми розгорнули вже 2730 ліжок в 22 столичних лікарнях. З них 17 лікарень вже приймають і лікують пацієнтів з вірусом. Інші – завершують облаштування відділень для прийому таких хворих ».

Більш докладно мер зупинився на підготовці лікарні № 18 до пандемії коронавірусу. Наприклад, за його словами, 18-а лікарня вже отримала медикаментів на понад 300 тисяч гривень і чотири апарати штучної вентиляції легенів на майже три млн. грн. Плюс більше мільйона гривень місто дало на ремонт системи кисневого постачання.

Віталій Кличко повідомив і наступні факти:

“Я підкреслюю: це те, що місто робить самостійно в умовах, коли динаміка поширення вірусу така, що дуже скоро ліжок в лікарнях у нас може не вистачити. І при цьому державні, відомчі та медустанови Академії медичних наук не приймають киян, хворих COVID- 19. Хоча мають всього 11 000 ліжок і кваліфікований персонал. Я вважаю, що це – не державна і, м’яко кажучи, дивна позиція уряду і міністерства охорони здоров’я, які тим часом розповідають про розгортання госпіталів у палацах спорту і так далі “.

Нагадаємо, в Києві у понеділок, 6 квітня, помер співробітник київського підприємства, що входить в концерн «Укроборонпром». У нього напередодні виявили коронавірус.

Також раніше ми писали про те, що 7 квітня мер української столиці Віталій Кличко офіційно підтвердив смерть ще одного чоловіка в Києві через коронавируса нового покоління.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу