У столиці розпочалася реконструкція Дарницької ТЕЦ

Поділитися:

Стало відомо, що в столиці розпочали реконструкцію Дарницької теплової електроцентралі, що найбільш забруднює повітря в місті.

Саме Дарницька ТЕЦ постачає воду мешканцям двох великих районів Києва: Дарницькому та Дніпровському. Водночас саме ця теплоелектроцентраль – вважається найбільшим за обсягами забруднювачем повітря.

Уряд зазначає, що з метою зменшення викидів застарілої ТЕЦ її почали глобально реконструювати. Зокрема, планується провести масштабний ремонт та замінити газоочисне обладнання агрегатів.

Крім цього, у планах встановити азотоочищення та газоочищення з метою довести концентрацію викидів до європейських норм.
До речі, раніше на Дарницькій ТЕЦ вже проводилися роботи з її удосконалення та зниження викидів у повітря. Зараз на теплоелектроцентралі працюють два нові електрофільтри, що дозволило знизити їх вдвічі. Ще два будуть збудовані.

Нагадаємо також, відбулася нарада за участю інженерів, архітекторів, представників обласної та місцевої влади. У ході переговорів фахівці вивчили ескізи проекту з відновлення ДніпроГЕС, а також обговорили різні організаційні моменти, попередньо назвавши час, коли розпочнуться реконструкційні роботи.

Раніше ми писали про те, що МБРР дасть Україні черговий кредит на реконструкцію та розвиток.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу