У столиці Канади вводять режим НС через протести далекобійників

Поділитися:

У столиці Канади, Оттаві, оголошено режим надзвичайного стану. Таке рішення було прийнято місцевою владою у зв’язку з акціями протестів далекобійників, що продовжуються, які виступають проти обов’язкової вакцинації.

«Оголошення надзвичайного стану відображає серйозну небезпеку та загрозу безпеці жителів, викликану нинішніми протестами, а також підкреслює потребу в підтримці з боку інших гілок та рівнів влади», – йдеться у повідомленні.

Важливо відзначити, що завдяки введеному НС правоохоронні органи мають законне право застосовувати більш жорстокі дії проти тих, хто сприяє протестам. Крім цього, адміністрація міста може залучити додаткові ресурси з метою усунення заворушень (виключно для екстрених служб).

Нагадаємо, що ще 23 січня 2022 року далекобійники з руху «Конвой свободи» виступили проти обов’язкової вакцинації. Для того, щоб звернути на себе більшу увагу, водії вишикували центральною вулицею намети та вантажівки.

Потім, згодом далекобійники вже розширили перелік вимог до уряду, заявивши, що виступають проти вакцинації по всій країні. Більше того, вони вимагають відставки чинного прем’єр-міністра Джастіна Трюдо.

Сам же Джастін Трюдо, за повідомленням місцевої преси, залишив разом із сім’єю місто з метою безпеки.

Раніше ми писали, що у Канаді хочуть залучити армію для придушення протестів антивакцинаторів.

Також ми повідомляли, що в Україні продовжують боротися з Covid-19 на урядовому рівні. Стало відомо, що Кабінет Міністрів України ухвалив національний план вакцинопрофілактики COVID-19 на 2022 рік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу