У столиці будуть зносити «хрущовки»

Поділитися:

Київська міська державна адміністрація (КМДА) має намір зносити житлові багатоповерхові будинки в трьох районах столиці і натомість будувати нові багатоповерхівки. Про це повідомляє мер столиці Віталій Кличко для українських ЗМІ.

За словами чиновника, мова йде про будинки п’ятдесятирічної давності або так звані “хрущовки”, які почали масово будуватися на території України в радянські часи.

Як вказав мер міста, такі конструкції вже “морально-старі” для Києва.

Що стосується” хрущовок “. Велика кількість мікрорайонів в Києві побудована більше 50-60 років тому. Вони морально застаріли і перебувають у занедбаному стані“, – сказав він, пообіцявши замість старих будинків звести багатоквартирні сучасні житла.

Замість старих квартир, чиновник приурочив киянам нові, еквівалентом в 1,5 квартири.

Разом з тим, такі обіцянки з боку мера лунають досить непереконливо, так як Кличко не уточнив, як саме буде здійснюватися процедура переселення і де будуть жити мешканці хрущовок під час реалізації будівництва, яке може тягнуться роками.

Поки що відомо лише те, що реформа має торкнутися одразу трьох районів Києва.

Як повідомлялося раніше, за перший квартал 2020 року в Україні ввели в експлуатацію близько 2 млн кв.м житлових будинків. У порівнянні з аналогічним періодом 2019 цей показник скоротився на 22%.

За підрахунками Держстату, в січні-березні 2020 року в експлуатацію ввели 1,05 млн кв. м одноквартирних будинків (майже на третину менше, ніж у першому кварталі минулого року), і 0,86 млн кв. м – багатоквартирних будинків (скорочення на 8,1% в порівнянні з 2019 г.).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу