У США встановили причини масштабних пожеж у Колорадо

Поділитися:

У США розслідують причини лісової пожежі, яка знищила тисячі акрів і сотні будинків. Влада округу Боулдер, штат Колорадо, не виключає підпал як можливу причину, повідомляють місцеві ЗМІ.

У поліції заявили, що у разі, якщо пожежа виникла через підпал чи людську недбалість, винні люди будуть притягнуті до відповідальності.

«‎Ми з’ясовуємо причину та походження пожежі. Якщо виявиться, що це підпал чи необережна поведінка з вогнем, ми вживемо відповідних заходів. У день пожежі був день червоного прапора, тому вогню не повинно бути», — заявив шериф.

Згідно з інформацією, внаслідок займання було знищено 991 будинок в районі Суперіор, Луїсвілль та в некорпоративному окрузі Боулдер, штат Колорадо. Ще 127 конструкцій було пошкоджено пожежею, що охопила понад 6000 акрів, оскільки сильні вітри допомагали поширювати полум’я.

Зазначається, що депутати з офісу шерифа округу Боулдер обшукали власність людей округу , щоб з’ясувати, чи пожежа могла викликати вибух.

«‎Ми активно досліджуємо низку порад, що надійшли вчора ввечері від спільноти. Одна з цих порад привела до того, що ми видали ордер на обшук майна»‎, — сказав шериф.

Нагадаємо, на південному заході Китаю у провінції Юньнань внаслідок землетрусу постраждало 15 людей. У Китайському сейсмологічному центрі зазначили, що землетрус магнітудою 5,5 стався в місті Ліцзян, його осередок був на глибині 10 км.

Також Національне агентство з управління природними лихами Малайзії повідомило про потужні повені. За даними агентства, загибли 50 людей та понад 125 тисяч постраждали.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ