У США тривають протести проти расизму

Поділитися:

У Вашингтоні пройшла найбільша демонстрація з моменту смерті Джорджа Флойда. Десятки тисяч людей продовжують мітингувати проти расизму і поліцейської жорстокості. Уже 12 днів поспіль у багатьох містах Америки тривають акції протесту.

Через мітинги у Вашингтоні військові, поліція і федеральні агенти перекрили більшу частину центру. Багато мітингувальників зібралося біля Капітолію, Національної алеї і Білого дому, де навіть довелося споруджувати бетонні барикади.

Нагадаємо, що в Міннеаполісі пройшла церемонія прощання з Джорджем Флойдом, який загинув 25 травня від рук поліцейського. Закриту труну був виставлений в залі Північного центрального університету.

На церемонії були присутні друзі та близькі Флойда, актори, музиканти, правозахисники і кілька членів Конгресу. Першим до гробу підійшов мер Міннеаполіса, Джейкоб Фрей. Він не зміг стримати сльози, опустившись на одне коліно.

Раніше повідомлялося, що в Лондоні під час акції протесту проти расизму, протестуючі влаштували бійку з поліцейськими. В ході протистояння були поранені 23 співробітника правоохоронних органів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу