У США помер російський мільярдер

Поділитися:

Стало відомо, що бізнесмен та вчений фізик Валентин Гапонцев помер від онкології на 84-му році життя. Постійним місцем проживання російського мільярдера була Америка. Згідно з оцінкою Forbes, він володів капіталом в 2,8 мільярда доларів.

Вченому за життя вдалося розвинути бізнес, пов’язаний з виробництвом й, відповідно, продажем промислових лазерів. Він домігся колосальних результатів, оскільки компанія, що йому належить, визнана однією з найбільших виробників таких лазерів в усьому світі. Ринкова капіталізація становить 8,9 мільярда доларів.

Лише в 2018 році підприємство бізнесмена подешевшало практично на 3 мільярди доларів, через що він сам втратив щонайменше половину коштів. Падіння вартості компанії спровокувала доповідь Міністерства фінансів Сполучених Штатів Америки, яка включала мільярдера в список осіб, наближених до Володимира Путіна.

Через збитки власник лазерної компанії звернувся з позовом до суду. Він зажадав виключити його зі списку осіб, наближених до Путіна. Його адвокати в свою чергу наполягали на тому, що клієнт не має відношення до олігархів, до того ж велика частина його бізнесу ніколи не була пов’язана з Російською Федерацією.

Через півроку судових розглядів, бізнесмен відкликав свій позов, уклавши з Міністерством фінансів США мирову угоду. В результаті він залишається єдиним росіянином, хто зумів добитися виключення з даного списку.

Раніше ми повідомляли про загибель найбагатшої людини Румунії. Літак мільярдера зазнав аварії в Італії.

Також ми писали про те, що в Бангладеш загинули двоє українських моряків на судні, який прибув з Єгипту.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу