У США почалося масове випробування вакцини від коронавірусу

Поділитися:

У Сполучених Штатах Америки Національний інститут охорони здоров’я почав тестування вакцини від коронавірусу.

За відомостями CNBC, в експерименті візьмуть участь 30 добровольців. Їх розділять на дві групи, одній групі будуть давати ліки, а інший – плацебо.

Примітно, що ніхто, ні доктора, ні волонтери, не знатимуть, що їм дістанеться. Таким чином медики дізнаються, чи працює вакцина і чи безпечна вона.

Варто відзначити, що це перші випробування, які проводять в рамках урядового проекту “Операція надсвітлова швидкість”. На цю програму влада США надала близько 1 мільярда доларів.

Не так давно ми писали матеріал, що Білий дім відібрав п’ять передових компаній з виробництва медикаментів в якості можливих претендентів на роль головного розробника вакцини від коронавірусу. Головними фігурантами виробництва можуть стати такі ринкові гіганти, як Moderna, Merck, Johnson & Johnson, Pfizer і «AstraZeneca». Варто відзначити, що остання відноситься до європейської компанії британсько-шведської дислокації.

Потім ми повідомляли, що вакцина американської компанії Moderna добре переноситься і викликає вироблення нейтралізуючих антитіл проти коронавірусу. Акції Moderna піднялися більш ніж 16 відсотків у відповідь на новину.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ