У справі про збитки «СхідГЗК» призначили додаткову експертизу

Поділитися:

У кримінальній справі про збитки державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» на 24,5 мільйона гривень призначено додаткову судово-економічну експертизу. Таке рішення Вищого антикорупційного суду.

Як відомо, у розтраті обвинувачують директора Торгового дому «Еко-Сервіс» Ігоря Ведуту і ексзаступника гендиректора Ігоря Голобородька.

За версією слідства, у лютому-травні 2015 року вони уклали низку додаткових угод до основного договору, який передбачав купівлю мінералів (сірки) для «СхідГЗК». Встановлено, що ціни на матеріал були суттєво завищені. Спочатку вартість мінералів незаконно підвищили на 31%, а потім на 57%. У результаті державне підприємство втратило вищевказану суму.

Захист просив призначити економічну експертизу щодо підтвердження збитків держпідприємству «СхідГЗК». Мовляв, дослідження питання перевірки реальності господарських операцій усуне сумніви щодо реальних подій і обставин, які спричинили підвищення ціни сірки імпортного походження. Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти задоволення клопотання, адже вже було проведено судово-економічну експертизу, та запропонував поставити на вирішення експерта свої питання. Суд задовольнив клопотання частково, призначивши експертизу з питанням сторони захисту і обвинувачення.

Експертизою займеться Київський науково-дослідний експертно-криміналістичного центр МВС України.

Нагадаємо, три мільярди гривень хотіли привласнити на будівництві Подільського столичного мосту. СБУ викрила шахраїв, які розкрадали бюджетні кошти.

Також зазначалось, що співробітники Служби безпеки України викрили злочинну схему крадіжки газу на одному із підприємств Житомирської області.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу