У СБУ розповіли, скільки кібератак вдалося локалізувати за минулий рік

Поділитися:

Понад дві тисячі кібератак було локалізовано силовиками за минулий рік. Атаки здійснювались на сайти органів влади, а також на стратегічно важливі об’єкти критичної інфраструктури. В СБУ повідомили, що до відповідальності було притягнуто 80 зловмисників, а 26-ть з них засудили до різних термінів ув’язнення. Про це повідомляє телеканал «Перший Діловий».

Крім того, за інформацією СБУ, під час слідчо-оперативних дій викрито десятки мереж інтернет-агентури спецслужб Росії, які за завданням своїх «кураторів» проводили інформаційні диверсії. Зокрема, встановлено, що зловмисники через спеціально створені інтернет-платформи та групи у соцмережах поширювали публічні заклики до захоплення влади і порушення територіальної цілісності України. За злочини проти державної безпеки України більш ніж 30 зловмисникам повідомлено про підозри, за майже 40 фактами правопорушень суди ухвалили обвинувальні вироки. Крім того, силовики у минулому році заблокували потужну кібератаку на українські урядові ресурси.

Особи учасників протиправної діяльності встановлено, ними виявились представники підконтрольного ФСБ Росії хакерського угруповання Armageddon. Вісьмом зловмисникам повідомлено про підозру у державній зраді. У СБУ також повідомили, що під час багатоетапної спецоперації нейтралізовано транснаціональну групу хакерів, яка вразила понад 150 комп’ютерних мереж вітчизняних та іноземних компаній вірусом Egregor. Збитки від дій зловмисників становили понад 80 млн дол. Як відомо, у ніч проти 14 січня сталася чергова масштабна кібератака на урядові і державні інтернет-ресурси. Наразі силовики розслідують причетність Росії до цієї хакерської атаки.

Нагадаємо, що СБУ розкрила схему крадіжки коштів службовцями медустанов Києва.

Також ми писали, Служба безпеки ліквідувала у Києві ще один масштабний конвертаційний центр, що відмивав кошти на фіктивній реалізації пального.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу