У розпал пандемії уряд купує картини і годинник на мільйони гривень

Поділитися:

Зростання кількості хворих, у яких підтверджено COVID-19, не зупиняє уряд України. Брак кисню в лікарнях меркне на фоні тендерів в системі ProZorro, де метою стає придбання дорогого годинника, предметів інтер’єру та мистецтва. Зокрема, один з недавніх лотів Кабміну — подарункові годинники на суму близько півмільйона гривень, а разом з ними канцелярські товари й папір, загальна вартість яких перевищила 1 млн грн.

Ще одна стаття витрат, що вражає своїми розмірами — пакет освітлення адміністративних будівель. Тут сума склала майже 10 млн грн. Є в списку і бурштинові картини, і закупівля прапорів, які обійшлися у 2 тисячі гривень кожен. На воду в Кабміні готові витратити близько 300 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося про те, що система Prozorro посилила захист персональних даних учасників торгів. За даними пресцентру контори, з 19 червня гравці платформи зможуть використовувати водяні знаки при завантаженні документації на сервіс. Вперше систему спеціальних символів використовувала електронний майданчик Zakupki.Prom.ua.

Також ми писали система Prozorro інтегрується з Держказначейством. Для поліпшення сервісу, а також для того, щоб можна було максимально оперативно отримувати всю необхідну інформацію про оплати по тендерах, що проводяться на майданчику ProZorro, була задумана, ретельно розроблена і впроваджена інтеграція двох систем. В результаті користувачі зможуть побачити повну інформацію по всіх договорах, укладених безпосередньо на майданчику з 1.09.2020 р.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу