У РНБО зайнялися водопостачанням

Поділитися:

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов заявив, що проблема забезпечення населення якісною питною водою — це питання національної безпеки. Про це повідомляють у прес-службі РНБО.

На його думку, місцеві органи влади вживають недостатньо заходів для забезпечення підтримки у належному стані систем централізованого водопостачання та водовідведення, а також модернізації цих систем для забезпечення населення якісною питною водою відповідно до вимог Державних санітарних норм та правил.

«‎Приховати сьогодні нічого неможливо. Повинні розуміти чітку картину у розрізі кожної із 1421 зареєстрованих територіальних громад, кожна з яких повинна мати чіткий план щодо забезпечення населення якісною питною водою»‎, — цитує прес-служба секретаря РНБО України.

Також Данілов наголосив на необхідності проведення інформаційної кампанії для населення щодо важливості активної участі у процесі прийняття рішень щодо підтримки у належному технічному стані водопровідних мереж та якості комунальних послуг з постачання питної води.

Раніше ми повідомляли, що у Києві планується створити відкритий реєстрводних об’єктів з метою обліку та впорядкування водойм столиці. Про це розповідає депутат Київської міської ради.

Також ми писали про те, що ООН підрахували — щонайменше 40% населеннявідчувають нестачу ресурсу. До 2030 року посуха може стати небезпечною для 700 млн осіб.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ