У посольстві розповіли, що робити українцям, які «застрягли» в Білорусі

Поділитися:

У Посольстві України у Білорусі дали рекомендації українцям, які «застрягли» в цій країні після повідомлення про закриття українсько-білоруського авіасполучення.

Оскільки польоти між країнами будуть заборонені вже з 26 травня, громадянам, які авіатранспортом прибуватимуть у Білорусь із третіх країн, щоб повернутися в Україну, необхідно сповістити про це, проходячи прикордонний контроль.

Зазначається, що громадяни можуть дістатися батьківщини наземним транспортом упродовж 24 годин, але у разі дозволу на транзитний проїзд від білоруських компетентних органів.

На кордоні України та Білорусі для автомобільного сполучення відкриті пункти пропуску: «Мокрани — Доманове», «Мохро — Дольськ», «Нова Рудня — Виступовичі», «Олександрівка — Вільча», «Нова Гута — Нові Яриловичі», а також «Веселівка — Сеньківка».

Повідомляється і про необхідність зробити ПЛР-тест на коронавірус та 10-денну самоізоляцію у разі в’їзду будь-яким видом транспорту у Білорусь з України чи з третьої країни (не з метою транзиту). Тільки так буде дозволено виїхати в Україну.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури України заявляє про готовність надати свій повітряний простір для перебудови авіамаршрутів через ситуацію в Білорусі. З 26 травня о 00:00 Україна припинить авіасполучення з Білоруссю. ЄС закриває також повітряний простір для авіакомпаній із Білорусі. У Євросоюзі розглянуть і питання про запровадження нових санкцій проти чиновників Білорусі.

Раніше повідомлялося, що низка авіаперевізників вирішив тимчасово призупинити польоти над Білоруссю. Про це свідчать дані компанії. Відомо, що таке рішення компанії прийняли на тлі скандалу, який трапився в Білорусь із затриманням блогера каналу NEXTA.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ