У Польщі різко збільшився попит на вакансії

Поділитися:

Попит на вакансії у Польщі зріс на майже 40%. Такий сплеск спричинило спрощення процедури легалізації та працевлаштування з подовженим терміном до двох років. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Такі дозволи у країні почнуть видавати вже з 29-го січня. Це – ключовий документ, який дає можливість українцям розпочати працювати в Польщі. До цього часу такі короткотермінові дозволи давало право працевлаштовуватись на 6 місяців на рік, а наступний дозвіл можна було отримати через півроку або потрібно було оформляти річний дозвіл на роботу.

Очікування на річний дозвіл займало до 5 місяців. Наразі цей коридор скасували. Це важливе нововведення для українців, які хочуть приїхати до Польщі на роботу довше, ніж на 3 місяці – кажуть експерти. Кадрові аналітики відзначають підвищений інтерес українців до роботи у Польщі. Головний чинник – більш високі зарплати.

Так середня зарплата у Польщі становить у перерахунку 78 тисяч гривень. Експерти також зазначають, впровадження на початку минулого року урядової ініціативи щодо реінтеграції заробітчан в українську економіку не дало прогнозованого ефекту.

Програма передбачала, що ті заробітчани, які повернуться в Україну, можуть отримати від держави 5 тисяч євро на відкриття власного бізнесу. Статистичні дані вказують, що обсяги трудової міграції минулого року швидко відновилися та перевершили доковідні показники.

За перше півріччя 2021 року до Польщі видано понад 400 тисяч робочих віз, а за весь 2020 рік – лише 500 тисяч. Отже, можна прогнозувати, що у 2022 році кількість українських трудових мігрантів буде збільшуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу