У Пенсійному фонді розповіли про нововведення для громадян

Поділитися:

У прес-службі Пенсійного фонду України повідомили, що у відомстві почали застосовувати принцип, який дозволить пенсіонерам звертатися з заявами про перерахунок або призначення пенсій безпосередньо в головний департамент. При цьому до місцевих органів соціального захисту населення приходити необов’язково.

Так, завдяки інноваційній технології, основні територіальні органи Пенсійного фонду будуть обробляти звернення за порядком надходження подібних заявок, незалежно від того, де саме взяли цю заяву, і в якій місцевості проживає пенсіонер.

Відомо, що після введення такого порядку звернень, очікується застосування:

  • єдиного підходу до пенсійного законодавства;
  • єдиної прозорої системи, яка контролює дії фахівців, і процесу перерахунку і призначення пенсій;
  • мінімізації особистих звернень громадян, відкріплення заявок і їх подальшого опрацювання в залежності від територіального принципу;
  • випереджень ймовірних випадків затримок у схваленні рішень;
  • оптимізації навантажень на співробітників ПФУ.

Нагадаємо, що в Пенсійному фонді України констатують про продовження фінансування травневих пенсій відповідно до затвердженого графіка. Як йдеться на сторінці фонду в фейсбуці, днями було відправлено 2 млрд 400 млн грн на пенсійні виплати.

Раніше повідомлялося, що перерахунок пенсій торкнеться тих громадян України, які належать до категорій, які втратили працездатність. Тим часом у 2022 році в Міністерстві соціальної політики планують зайнятися підвищенням мінімальної пенсії.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ