У МЗС виступили за збереження україно-китайських відносин, попри конфлікт з «Мотор Січчю»

Поділитися:

Конфлікт навколо заводу «Мотор Січ» давно вже перейшов в міжнародну площину, а з різних боків його стоять і представники китайських інвесторів, і українські дипломати, і бізнесмени. Разом з тим міністр закордонних справ заявив про те, що Україна як держава буде переслідувати дві мети: не зашкодити відносинам з Китаєм і не втратити підприємство, оскільки воно ефективне та важливе для країни.

Зокрема, очільник МЗС сказав про те, що «Мотор Січ» несе на собі величезне соціальне навантаження, що важливо враховувати при вирішенні конфлікту. Також був зроблений акцент на тому, що китайський інвестор — приватна компанія, тому важливо розмежувати питання з інвестицій та міжнародні відносини двох країн.

Раніше повідомлялося, що українська влада не має наміру продавати «Мотор Січ» іноземцям. При цьому президент України відзначив, що в Україні не відчувають геополітичної загрози з боку Китаю.

Також ми писали й про те, що «Мотор Січ» набирає топменеджерів після візиту СБУ. Нещодавно компанія провела чергові збори акціонерів (від 31 січня) і буквально напередодні цієї події на сайті відомства з’явилася заява про пошук нових директорів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу