У МВС розповіли, хто стоїть за дзвінками про «мінування»

Поділитися:

Понад 500 повідомлень про мінування отримали за останній місяць правоохоронці. Всі вони виявилися фейковими. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

І переважна більшість таких повідомлень надійшла з окупованих територій, а також з Росії та Білорусі – розповів міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Такі псевдозамінування дедалі частіше використовуються як інструмент гібридної війни, вважають у МВС.

Уточнюється, що це не лише дзвінки, а й повідомлення електронною поштою. В Україні до таких правопорушень часто причетні неповнолітні. Вони не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як відомо, останній тиждень масово з’являються повідомлення про мінування українських шкіл на Криворіжжі, Харківщині, Запоріжжі, Вінничині, Миколаївщині й Полтавщині.

Нагадаємо, що за добу 12 січня до поліції надійшло 9 неправдивих повідомлень про замінування 600 об’єктів у різних містах України.

Раніше повідомлялося, що київські правоохоронці перевіряють інформацію про «замінування» всіх столичних шкіл. Про це заявила речник поліції Києва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу