У МВС приховують реальну статистику ДТП

Поділитися:

Міністерство внутрішніх справ може маніпулювати даними про ДТП в Україні. Про це розповів голова наглядової ради Інституту безпеки дорожнього руху Михайло Берлін.

«Зі статистикою у нас дуже складно: МВС її не розкриває і маніпулює нею: показує зростання смертності від ДТП, коли потрібно отримати гроші з бюджету, і, навпаки, показує зниження смертності, коли потрібно продемонструвати, що пророблена хороша робота і бюджетні гроші витрачені не даремно », – говорить експерт.

Також він нагадав про українські реалії. «Світовий досвід говорить про те, що головні чинники ризику – це швидкість і алкоголь. Саме з цих двох причин відбуваються ДТП з тяжкими наслідками. А люди гинуть і отримують важкі травми, частіше за все тому що не користуються ременями безпеки. Висока дитяча смертність і травматизм спостерігається через те, що батьки не використовують автомобільні дитячі утримуючі пристрої. Також світова статистика говорить про те, що понад 60% ДТП відбувається через удар ззаду, тому що водій відволікається на телефон (останнім часом про цей фактор ризику все більше і більше говорять) », – зазначає експерт.

Ми інформували, що за 5 місяців цього року дорожня смертність зросла на 14,3% в порівнянні з тим же періодом минулого року. 1209 людей загинули.

Також ми писали, що п’яних водіїв, які потрапили в ДТП, будуть садити довічно.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу