У МВС оновили програму отримання житла поліцейськими

Поділитися:

Міністерство внутрішніх справ спільно з Міністерством економіки розробили та представили програму, яка передбачає можливість забезпечити житловою нерухомістю кілька державних структур, а саме співробітників Національної поліції, Державного бюро розслідувань (ДБР) та Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

В оновленій програмі йдеться про надання пільг на умовах фінансового лізингу житла всім переліченим вище представникам відомств. При цьому держава відшкодовуватиме частку платежів. Розмір компенсації залежить від стажу служби.

Сьогодні ми запустили доступний лізинг нерухомості для правоохоронців. Правоохоронці зможуть самостійно вибрати квартиру та отримати її у лізинг терміном до 20 років із компенсацією процентної ставки державою. Ми вже отримали перші заявки із Донецької, Дніпропетровської, Кіровоградської, Одеської, Чернігівської, Черкаської та Рівненської областей”, – пояснив перший заступник Міністра економіки України.

Вже цього року програма передбачає надання близько 2 тисяч квартир на умовах фінансового лізингу на всій території України. Розмір суми, використаної на купівлю житла, визначено Мінекономіки у розмірі 3 мільярди гривень.

Слід зазначити, що ця програма, розроблена згідно з Порядком забезпечення поліцейських та осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань житлом, прийнята у 2018 році та буде реалізована на умовах фінансового лізингу.

Тим часом нагадаємо, що українське житло в останні два роки значно подорожчало, особливо у містах з населенням від або близько мільйона. Порівняно з 2020 роком, ціни на нерухомість зросли від 25 до 50%.

Тим не менш, українці все частіше беруть іпотечні кредити. Зокрема, наприкінці 2021 року банки суттєво наростили таке кредитування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу