У МВФ розповіли про розрив багатих і бідних

Поділитися:

Згідно з прогнозами експертів Міжнародного валютного фонду, в світі збільшиться розрив між бідними і багатими через пандемію COVID-19.

Так, після кожного нового спалаху захворюваності індекс нерівності в світі збільшується. При цьому негативні ефекти збережуться ще протягом п’яти років після закінчення криз, викликаних глобальними епідеміями, кажуть експерти.

Індекс Джині (індекс нерівності або індекс справедливості) був розроблений на початку XX століття італійським економістом Коррадо Джині. Він означає розрив між бідними і багатими верствами населення: чим вище коефіцієнт, тим більший розрив – 1% означає рівність доходів населення, 100% – весь дохід зосереджений в одних руках.

Слід зазначити, що в Україні Індекс Джині один з найнижчих в світі – 25,36%.

Крім того, сама глибока прірва в доходах між багатими і бідними в ПАР (62,73%), Намібії (59,17%), Замбії (58,09%), Лесото (54,43%), Мозамбіку (53,87 %), Ботсвані (53,35%), Бразилії (52,44%).

Нагадаємо, що для того щоб врятувати українську економіку, деякі експерти пропонують включити друкарський верстат, інші ж – категорично проти цієї ідеї. Голова комітету Верховної Ради з питань фінансової політики проти неконтрольованого друку грошей. Таким рішенням, за його словами, уряд тільки обманює українців.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський почав в країні процес деолігархізації, який спрямований на зменшення бар’єрів для бізнесу. Про це заявив у понеділок, 22 березня, радник українського лідера з питань економіки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу