У МОЗ розповіли, що чекає на країну після закінчення локдауну

Поділитися:

У нашій країні закінчується локдаун з посиленими обмежувальними заходами. Неділя, 24 січня, – його останній день. З понеділка, 25 січня, Україна повернеться до «адаптивного карантину», який діяв до 8 січня. Про це нагадали глава уряду Денис Шмигаль і міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Так, за словами глави МОЗ, після жорсткого локдауну у відомстві запропонували повернення до карантинних обмежень, які діяли до 8 січня. На відміну від локдауна, який закінчується 24 січня, під час «адаптивного карантину» обмеження змінюються в залежності від конкретної ситуації з кількістю захворілих на коронавірус. У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що «адаптивний карантин» введений в нашій країні з 22 травня 2020 року. З 1 серпня Україна розділена на зелену, жовту, помаранчеву та червону зони. З листопада вся країна опинилася в помаранчевій зоні. Введено ряд обмежень, який доповнили з 19 грудня.

Саме ці обмеження (з урахуванням введених з 19 грудня) і чекають на українців з 25 січня 2021 року. У МОЗ їх представили у вигляді такої схеми.


Таким чином, з 25 січня знімаються обмеження жорсткого локдауну. Дозволяється робота кафе, ресторанів, їдалень та інших закладів громадського харчування, але при дотриманні зазначених правил. Запрацюють магазини непродовольчих товарів, ринки, торгово-розважальні комплекси. Школярі вчитимуться за партами. Відкриються кінотеатри та культурні заклади. Але все це працюватиме з зазначеними обмеженнями, визначеними для помаранчевої зони.

Нагадаємо, економіст розповів, що карантин в Україні не впливає ні на економіку, ні на кількість захворювань.

Також раніше повідомлялося, що у Міністерстві охорони здоров’я України (МОЗ) оновили перелік країн відповідно до реальної ситуації і статистики захворюваності на коронавірус.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу