У МОЗ анонсували масштабні перевірки лікарень

Поділитися:

Міністерство охорони здоров’я України ініціюватиме проведення перевірки кожної медичної установи, яка у своїх звітах декларуватиме нездатність виплатити зарплати персоналу. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Йдеться про виплати на рівні, встановленому Кабміном щодо виконання указу президента Володимира Зеленського. Відомо, що перевірками займатиметься Державна аудиторська служба України.

За словами міністра, наступного тижня Національна служба здоров’я (НСЗУ) завершить контрактування медичних установ на 2022 рік, після чого кожен медичний заклад отримає дані про обсяги фінансування за програмою медичних гарантій та який відсоток цих коштів потрібно буде спрямувати до фонду оплати праці.

«Ми взяли на себе відповідальність забезпечити ринкову заробітну плату лікарям та медсестрам. І це наше спільне зобов’язання: міністерства, регіональних департаментів охорони здоров’я та керівників медичних установ. Зі свого боку, ми будемо докладно перевіряти, скільки, та чи інша медустанова отримала коштів від НСЗУ та який відсоток від цієї суми був спрямований на заробітну плату. Гідне фінансове забезпечення працівників має бути пріоритетом №1 для кожного керівника медустанови», – наголосив Ляшко.

Нагадаємо, що в Україну повертається «червона» зона карантину. Під загрозою запровадження локдауну Івано-Франківська область, як повідомив голова Міністерства охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Також ближче до переходу до червоної зони стали Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ