У Мінцифри порекомендували переходити на ID-карти

Поділитися:

Українцям радять переходити на ID-карти, адже цифровізацію внутрішніх паспортів-книжок не проводитимуть. Про це повідомляють у Міністерстві цифрової трансформації.

За словами керівника з розвитку е-послуг Мінцифри Мстислава Баника, цифровізацію паспортів-книжок не здійснюватимуть, тому що книжок в країні випущено десятки мільйонів, і всі вони – в папері. Обробка таких колосальних обсягів даних – майже нереальна. Зокрема, неможливо перевірити їх валідність, зважаючи на те, що не було обміну даними між багатьма держреєстрами.

Посадовець додає, що ті, хто не бажає переходити на ID-карти можуть завдяки біометричному закордонному паспорту користуватися усіма держпослугами у сфері обслуговування нарівні зі звичайним. Його оцифровано, і він відображається у мобільному додатку «Дія».

Нагадаємо, парламент раніше схвалив у другому читанні законопроєкт про продовження використання цифрових паспортів № 4355. Відтак, електронні паспорти прирівняно до звичайних.

Раніше повідомлялося, що Мінцифри планує навчити шість мільйонів українців цифровій грамотності протягом кількох років. У минулому році стартувала національна онлайн-платформа з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», яка дозволяє вчитися інноваційно – завдяки освітнім серіалам.

Також ми писали, що глава держави Володимир Зеленський повідомив: в Україні з’явиться «суд в смартфоні» за аналогією з державними онлайн-послугами в додатку «Дія».

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ