У Мінцифри попереджають про можливі перебої в роботі «Дії»

Поділитися:

У функціонуванні мобільного додатку «Дія» найближчими днями можливі збої.

Про це в понеділок, 14 грудня, попередили в прес-службі Мінцифри (Міністерства цифрової трансформації).

У Мінцифри називають причину. Саме 14 грудня – перший день оформлення заявок на виплату одноразової державної допомоги ФОПам (фізособам-підприємцям) і найманим працівникам в розмірі 8 тисяч гривень у зв’язку з карантинними обмеженнями.

А оскільки заявки легше і швидше за все оформити через додаток «Дія», на електронний сервіс за один день 14 грудня спостерігається рекордне навантаження.

Іншими словами, оформляти заявки на виплату 8 тисяч гривень через додаток вирішили одночасно сотні тисяч українців – представників бізнесу – і їх найманих працівників.

Тому в роботі додатку можливі перебої, попередили в Мінцифри. У відомстві порадили тим, хто не зміг подати заявку через додаток, зробити це пізніше.

Адже заявки приймаються до 31 грудня включно.

Нагадаємо, в понеділок, 14 грудня, почався прийом заяв від бізнесменів і найманих працівників на отримання допомоги від держави в розмірі 8 тисяч гривень, обіцяних президентом України Володимиром Зеленським.

Також раніше ми написали про те, що вітчизняним підприємцям повідомили коли і як можна оформити одноразову допомогу на час карантину. Йдеться про електронну заявку в мобільному додатку «Дія». Вона стала доступною з 14 грудня.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ