У Мінцифри анонсували запуск е-лікарняного

Поділитися:

У Мінцифри та МОЗ обіцяють найближчим часом запустити ще один зручний сервіс — отримання лікарняного онлайн. Е-лікарняний, за словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, послужить способом помітно мінімізувати корупцію в медичній сфері.

Спрощення самої процедури отримання лікарняного і виплат по ньому дозволить прибрати величезну кількість інших способів. Сьогодні в Україні лікарняний можна купити в інтернеті, чим користуються недобросовісні працівники. Уже через кілька місяців, за словами міністра, такі фірми зникнуть, а весь процес оформлення, отримання та виплат стане прозорим для всіх учасників.

Раніше планувалося, що електронні лікарняні увійдуть в наше життя вже 1 квітня 2020 року, однак пандемія коронавірусу, карантин та інші події цьому завадили.

Раніше повідомлялося про те, що ООН і Мінціфри виділять гроші на розвиток громад. Конкурс ідей був оголошений Міністерством цифрової трансформації спільно з Програмою ООН по відновленню і розвитку світу. Відомо, що три проекти-переможця в області цифрової грамотності, інклюзивності та безпеки отримають гранти на суму від 3000 до 30 000 доларів.

Також ми писали, що в Мінцифри зайнялися архівами БТІ. Всі вони будуть переведені в електронний формат.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу